ניתן לומר שמשחר נעורי אני חקלאי וכך אני מגדיר את עצמי עד היום הזה, כשהנטייה המרכזית בעיסוקי: בעלי חיים, ואם לדייק יותר – גידול וטיפוח בקר.
בזמנו, לקראת סיום השירות הסדיר, היתה לי שיחה נוקבת עם אריק שרון ועם מוטה גור. הם סברו שעלי להיות מפקד במשרה מלאה, כלומר, לחתום קבע. "אני מוכן לתת כמה ימי מילואים שהצבא ידרוש ממני", אמרתי להם והוספתי: "אני חקלאי ואעסוק בחקלאות. מפקדים ולוחמים טובים לא יחסרו, ואילו החקלאות היא אבן היסוד של הציונות".
(שמעון כהנר, מתוך סיפור חייו "להיות אחד מרבים")
לוחם וחקלאי. אלה היו שתי השליחויות של שמעון כהנר, המוכר יותר בכינויו קצ'ה.
באוסף התמונות של צלם העיתונות דן הדני, הנמצא באוספי הספרייה, חיפשנו חומרים על קצ'ה, לאחר שנודע לנו דבר מותו המצער. לפתע גילינו שקצ'ה לא היה רק לוחם ומפקד צבאי, וגם לא היה רק חקלאי ואיש אדמה. נוסף על כל אלו קצ'ה היה צלם מוכשר מאוד. בסדרת צילומים מסוף שנות ה-60 עד תחילת שנות ה-70 גילינו את ישראל, והשטחים שהתווספו לה באותן שנים (סיני, הבקעה ורמת הגולן), בשיא תפארתן. תמונות של לוחמי צה"ל בחזיתות, החקלאות המתחדשת באותן האזורים ועוד עשרות תמונות נהדרות שצולמו בצורה מושלמת מבעד לעדשת מצלמתו של קצ'ה.
לזכרו של קצ'ה אנחנו מציגים בפניכם מקצת מתמונותיו. את כל התמונות צילם שמעון כהנר (קצ'ה), והן לקוחות מתוך אוסף דן הדני, האוסף הלאומי לתצלומים על שם משפחת פריצקר, הספרייה הלאומית.
אל מדבר סיני





אל הגולן







מהחזית המזרחית





כתבות נוספות
תצלומים של הכותל המערבי מהשבוע הראשון לשחרורו
"הטנקים של איתן ייכנסו משמאל": כך נשמעו רגעי הפריצה לעיר העתיקה