איך נראתה השכונה שלי לפני 50 שנה ואיך היא השתנתה מאז? אילו דמויות מיוחדות פעלו בירושלים לאורך השנים? איך חגגו את החגים ומה היו היחסים בין הקבוצות השונות בעיר?
בנושאים אלו ואחרים עסקה לאורך השנה האחרונה תוכנית בשם "אוצר ירושלמי" שעסקה במחקר היסטורי בנושא 50 שנה לאיחוד ירושלים במטרה להעמיק את היכרות התלמידים עם ירושלים ולחזק את זיקתם לעיר. התכנית פעלה ב-11 בתי ספר בירושלים ובסיומה הופקה תערוכה מיוחדת, פרי יצירתם של התלמידים, והיא מוצגת כעת בספרייה הלאומית.
התכנית נבנתה בגישת הלמידה המבוססת על הפקת פרויקטים. התלמידים רכשו בעזרת מדריכי הספרייה הלאומית כלים ומיומנויות של מידענות, חקר ופרזנטציה. בהמשך פגשו מדריכים מטעם בית הספר מוסררה לאמנות ויחד איתם יצאו למסע של יצירתיות ורכישת ידע בתחומי הניו מדיה, עד להפקת סרטון קצר בנושא החקר ובשימוש עם פריטי מקור שהם מצאו בספרייה.
התוכנית, שהתקיימה במקביל בספרייה הלאומית ובבי"ס מוסררה לאמנות, והתקיימה בשיתוף צוות תקשוב מטעם מנח"י, פנתה לתלמידי כיתות ו' עד ט' מכל שכונות ירושלים והשתתפו בה כ – 200 תלמידים ירושלמים.
כעת, כאמור, מוצגות בתערוכה מיוחדת שהופקה בספרייה הלאומית עשר יצירות מצטיינות מכל בתי הספר והמבקרים בה יכולים ליהנות ולהתרשם מהמוצגים. כמו כן מציעה הספרייה למבקרים בתערוכה גם פעילויות נוספות כמו סיורים באוספי הספרייה, התנסות ביצירת אנימציה, מפגשים עם סופרים ועוד.
צילומים: יואנה גליקמן ויעל גביש
מאות פריטי מקור ללימוד בכיתה ומערכי שיעור מגוונים מחכים לכם באתר החינוך החדש של הספרייה הלאומית
מורים? אנשי חינוך? תנו לייק לעמוד הפייסבוק "לומדים עם הספרייה הלאומית"