סיפורה של הספורטאית היהודייה האמיצה שהתקשורת הישראלית לא ידעה איך לאכול.
בשנות ה-70 השתתפה במכביה ד"ר רֶנֶה ריצ'רדס, מהספורטאיות הטרנסג'נדריות פורצות הדרך בעולם. בשיא הקריירה שלה הייתה מדורגת עם בכירי ענף טניס הגברים בארה"ב והיא אף השתתפה במכביה במקצה הגברים בתחילת שנות ה-70, שם קטפה את מדליית הזהב.
כמה שנים לאחר השתתפותה במכביה, החליטה ד"ר ריצ'רדס לעשות ניתוח להתאמה מגדרית, ואימצה את השם רנה ריצ'רדס. לאחר השינוי ביקשה ריצ'רדס לשוב ולהתחרות בטניס אך איגוד הטניס האמריקאי סירב לאפשר לה להתחרות במקצה הנשים. ריצ'רדס תבעה את האיגוד באחד מהמשפטים הראשונים שעסקו בשילובם של ספורטאים טרנסג'נדרים והמשפט סוקר בהרחבה. בסופו של דבר, פסק בית המשפט העליון לטובת ריצ'רדס, וחייב את איגוד הטניס לאפשר לה להתחרות במגדרה. עד היום נחשבת הפסיקה לאחת מהפסיקות פורצות הדרך במאבק של הקהילה הטרנסג'נדרית לקבלת שיוויון מלא.
ריצ'רדס שבה להתחרות בטניס ואף זכתה בכמה טורנירים, אך בעקבות מחאות ציבוריות והאווירה הקשה החליטה לפרוש לאחר תקופה קצרה, והיא לא השתתפה שוב במכביה. במהלך השנים הפכה לרופאת עיניים מובילה בניו-יורק, ואף לימדה בבית הספר לרפואה של קולומביה. במקביל, היא הייתה גם אחת מהמאמנות של מרטינה נברטילובה, טניסאית פורצת דרך בזכות עצמה. נברטילובה הצהירה במהלך השנים כי את הפריצה הגדולה שלה קדימה היא חבה לריצ'רדס, שסייעה לה להפוך לשחקנית טניס מגוונת יותר.
ככל הידוע, ריצ'רדס היא הספורטאית הטרנסג'דרית היחידה שהשתתפה במכביה לאורך השנים. התקשורת הישראלית סיקרה את המשפט של ריצ'רדס ואת תהליך התאמת המגדר באופן סנסציוני וטרנסופובי מובהק. ניתן לקוות שמאז שנות ה-70 הסיקור התקשורתי כלפי טרנסג'נדרים השתפר, ושאם בעתיד ישתתף או תשתתף ספורטאי טרנסג'נדר או ספורטאית טרנסג'נדרית נוספת הסיקור יהיה אנושי יותר.
המכביה ה-20 תיפתח ב-4 ביולי בטקס באצטדיון טדי במעמד ראש הממשלה ונשיא המדינה ותינעל ב-18 ביולי. במכביה ישתתפו 10,000 ספורטאים מ-80 מדינות ואליהם יצטרפו כ-20,000 חברי משלחות ומלווים.
תגובות על כתבה זו