גם בזמן קרבות ששת הימים המשיך המשורר, הסופר ואיש הפלמ"ח חיים חפר לחבר את טורו הקבוע ב"ידיעות אחרונות". את תור המקאמות (פרוזה מחורזת) הקדיש חפר להעלאת המורל הלאומי לפני ובזמן המלחמה, ולהשתאות מהניצחון הישראלי המרהיב לאחר המלחמה.
"היום הגדול", "היום האפור" ו"יום השלום" – שלושת הטורים של חפר ביומה השני של מלחמת ששת הימים
ביומה השני של המלחמה, ב-6 ביוני 1967, חיבר חפר טור לכבוד "היום הגדול" ובו שלח מסר חד משמעי לקוראות הטור (אולי מתוך הנחה שקוראיו הקבועים לוחמים עתה בחזיתות השונות):
"לבשנה את השמלות הכי יפות וענודנה צמידים ועגילים / קשטו את בתיכם בשטיחים והניפו דגלים / צאו אל הרחוב עם חיוכים מאירי עיניים / חבקו את כל הנפגש בדרכיכם ונשקוהו על שתי הלחיים".
היות שטרם התבררו תוצאותיה של המלחמה, הועיד חפר תפקיד נוסף לקוראות במידה ותטה הכף נגד צה"ל: "ואם יהיה צורך והכרח / תצאנה למלחמה הנשים עם סכיני המטבח."
גם ביומה השני של המלחמה סירב המשורר הנערץ לסיים את טורו בנימה לוחמנית, ובמקום זאת ייחל ליום בו ניקח אוטובוס אגד ישיר "סתם ככה לטיול בקהיר / אולי נוכל עוד פעם, אם יהיה לנו חשק / לנסוע לקנות בשוקי דמשק".
"היינו כחולמים", הטור-שיר שפרסם חיים חפר ב-9 ביוני 1967
ביומה החמישי של המלחמה התברר מעבר לכל ספק גודלו של הניצחון. הדבר בא לידי ביטוי בטורו של חפר, אשר זכה לשם "היינו כחולמים". בהשראת כיבושי צה"ל בארץ התנ"ך, העלה חפר בדמיונו מפגש בין רמטכ"ל המלחמה יצחק רבין לבין דוד המלך.
"הר הבית שוחרר", מספר הרמטכ"ל למלך ומבטיח לו שלא רק חיילי צה"ל הם אלו שזכו בניצחון: היה זה מאמץ משותף ובין-דורי בין ישראל המודרנית ללוחמי עברה: חטיבה שלמה של לוחמי מצדה, אנשי בר-כוכבא, "וליד אלה שמענו היטב את הצעדים / של כל הנרצחים הטבוחים והשדודים / של כל אלה שמתו מכיוון שהם יהודים".
שלושה שבועות מתום המלחמה שלחה נעמי שמר פתק קצרצר לחברה הוותיק. על גבי תוכניה מודפסת של "ירושלים של זהב" כתבה מחברת השיר מספר מילות שבח לחיים חפר על תרומתו למורל הלאומי:
"לחיים – אני מכירה 4 טורים שניצחו במלחמה:
הטור של טליק, הטור של אריק. הטור של יפה – והטור של חפר.
נעמי שמר"
מזמינים אתכם לעונה השנייה של "קוטנר חופר בספרייה", והפעם על המוזיקה של 1967. כל הפרטים כאן:
בואו לבקר אותנו בספרייה עם סיורים מיוחדים לכבוד יום ירושלים. כל הפרטים כאן:
אייבי מחכה לנאצר: הטיסה שנועדה למנוע את המלחמה הבאה
"משחק הניצחון": הכירו את מונופול ששת הימים
איך מפה שנתלשה מעיתון עזרה להכריע את הקרב הקריטי בגולן במלחמת יום הכיפורים